.

.

tirsdag 14. mai 2013

Beer pull of pork



Pull of pork, igen?
Ja.

Jag ger inte upp, och för femhundrade gången den här månaden blir betyget som fölger: Gott, godare godast, och perfekt i lunchlådan till jobbet. Alltså, se till att alltid ha lite pulled pork i kylskåpet så blir livet lättare att leva. 
Denna gången gjorde jag det på M. öl, en härligt skummande stout rätt ifrån kranen. Här är receptet:

1 skinkstek
1 dl olja, jag använder gärna kallpressad raps eller olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk lökpulver
2 stora matskedar torkad chili
8-10 svartpepparkorn
1 msk soya
salt
3 dl skummande lycklig öl.

Lägg köttet i en ugns-tålig gryta. Mixa olja + vitlök och kryddor. Häll marinaden och ölen över köttet. Låt det stå i ugnen i 5 timmar på 120 grader. Sen tar du upp köttet, drar isär det med en gaffel lägger tillbaka det i marinaden. 

Lägg köttet i en lunchlåda. När du kommer till jobbet, kör det i micron och bered dig på "hundögon" ifrån dina kollegor som sitter med svettiga mackor och frukt. 

tingeling!






1 kommentar:

  1. Heihei!
    Så koselig blogg du har!

    Hilsen fra naboen ved siden av :-D

    SvarSlett