.

.

onsdag 19. februar 2014

Löktarte med svamp och parmesan


Det finns mycket gott man kan göra av smördeg, det här är min favorit! Om du vill göra egen smördeg hittar du receptet här. Den färdiga degen som sälgs i butik är säkert väldigt praktisk, men sist jag gick igenom innehållsförteckningen på en sån där rulle hittade jag inga spår utav riktigt smör (!) bara margarin och konstiga koder och nummer..... Om du har funnit en färdig smördeg som innehåller äkta vara, tipsa mig gärna. Tills dess är det värt att laga egen deg! 

4 st smördegs-ark
4 st gula lökar
4 st portobellosvampar eller 6 champignoner
2 klyftor vitlök
1 ägg-gula
Riktigt smör + olivolja
Parmesan till servering


Sätt ugnen på 230°C. Skär stora kvadrater av smördegen. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg smördegen på pappret.
Skala löken och skiva den tunt. Fräs löken mjuk i smör och lite olja. Salta och peppra löken. Bryn svampen i lite olja tillsammans med vitlöken. Lägg löken i mitten på smördegsbottnarna, lägg en svamp/svamparna ovanpå varje botten. Pensla kanterna med äggula. Grädda i ugnen i ca 15 minuter, tills smördegen blivit gyllenbrun.
Ta ut smördegen och lägg på hyvlad parmesanost, dra några drag med svartpepparkvarnen och servera.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar