.

.

onsdag 8. oktober 2014

Eggs Benedict










Det här är nog inte de snyggaste pocherade ägg du har sett, men jag kan med handen på hjärtat säga att den tillhörande Hollandaise-såsen är den godaste sås jag har smakat. Och när man är så god har man råd att vara lite ful, tänker jag. 

Klassiska "eggs benedict" består av bröd med pocherade ägg, hollandaisesås och skinka. Men om man inte vill äta bröd och skinkan är slut, så går det (tydligen) lika bra att strunta i det och bara ägna tid åt det gottaste :) 

Så här gör du hollandaisesåsen:

2 ägggulor
1 msk lime/citronjuice
1 msk grädde
salt + peppar
150 gram smör

1) Smält smöret på medelstark värme

2) Lägg citrusjuice, äggulor och grädde i en hög skål och sätt igång stavmixern. Häll långsamt  i det smälta smöret i en jämn stråle ner i resten medans stavmixern är igång i botten.

3) Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer citrusjuice


Pocherat ägg:

Koka upp en liter vatten och knäck ett ägg i en kopp. När vattnet kokar sänker du temperaturen och tillsätter 1 msk ättika och en tsk salt.

Laga en virvel i vattnet med en visp innan du försiktigt tömmer i ägget. Låt det koka i 4 minuter innan du tar upp ägget och låter det svalna. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar