.

.

onsdag 31. august 2016

Wasabilax med smörstekt vitkål







 Tjenix!

Har du lust på ett middagstips med fyra ingredienser? Som tar 20 minuter att laga, är nyttig, billig och smakar knall? 
Tänkte kanske det...

Allt som skall till är färsk lax, krispig vitkål, silkeslent, äkta smör och Santa Marias wasabi och sesamkrydda. Vipps fillijuks.

Krydda laxen och kör den i ugnen på 180 grader i 20 minuter. Skär kålen och stek den i en panna med massor utav smör. 

Tips ifrån coachen: om du vill ha kålen mjuk vid servering kan du knåda den i en bunke innan du steker den. Strössla i så fall lite salt ( 1 tsk ca.) över bladen innan du boxar loss med nävarna. På så vis släpper kålen vätska och mjuknar snabbare i pannan. Slå ut vattnet som samlas i bunken och smaka för säkerhets skull på en kålbit innan du lagar till den, så att det inte blir för salt. 

Kram!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar