.

.

fredag 9. september 2016

Egen tacosås och picklad rödlök



Jag tröttnar aldrig på fredagstacos!! 

Tillbehören går självklart att variera härifrån till himlen, men de viktigaste tycker jag är rå lök, kladdig guacamole, köttfärs eller pull of pork, färsk chili eller syltad jalapenjo, majschips (som jag brukar krossa och lägga i tortillabrödet) och självklart tacosåsen! 

Wille vill ha äpple i, Gustav vill ha riven ost och Marcus en öl. Happy days!

Andra tillbehör som sätter festen igång är picklad rödlök, het passionsfruktsås, habanerosalsa eller varför inte lite grönkålschips? Wrap it up :) Så här lagar du:


Picklad rödlök

Ingredienser



1/2 dl ättiksprit (12%)

1 dl socker

1 1/2 dl vatten

1 tsk salt

2 krm peppar

1 röd chilifrukt/ 1/2 dl jalpenjos

2 - 3 rödlökar

Gör så här:

1. Koka upp ättika, socker, vatten, salt och peppar. Låt lagen svalna. 

2. Skiva löken och chilin, lägg ner i en glasburk och häll över lagen. Låt det sedan stå i kylskåpet i minst fyra timmar, helst över natten, innan du: går taco bananas! Glad fredag! 



Tacosås:

1 gul lök
2 vitlökskyftor
1 burk krossade tomater eller 8 stycken färska 
1 chili
2 msk vinäger
1-2 tsk socker
salt
olja
1/2 tsk spiskummin

Gör så här:

Hacka löken och chilin, och surra dem i olja tills te blir mjuka. häll på de övriga ingredienserna. Låt det puttra i 10 minuter. Klart!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar