.

.

søndag 21. april 2013

Äggcocotte


Jag har ännu inte listat ut om det är; det franska utalet, vattenbadet, att det serveras i små ugnsäkra formar..... eller den gudomliga smaken av parmesan och ägg tillsammans.... men det är något som gör att äggcocotte känns så förgjordat lyxigt! 

Godmorgon förresten :)




Jag har precis klargjort för mig själv att en dag som börjar med äggcocotte blir en bra dag!


Ingredienser 4 st.:
4 ägg
1 dl vispgrädde
finriven parmesan
smör
nymalen svartpeppar + salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra 4 st. små ugnsäkra formar, och knäck i ett ägg i var form. Fördela grädden i formarna, salta och peppra, och till sist, strö över osten. Mycket ost. Rör runt försiktigt med en sked, utan att förstöra äggulan.

Sen ska dem gräddas i ett vattenbad i ca. 15-20 minuter. (Ställ små-formarna i en stor form och häll på vatten så att  det räcker upp till mitten av de små formarna). Meningen är att vitan ska stelna, men gulan ska förbli rinnig. Kör dem i ugnen tills dem blir perfekta efter din smak. Själv föredrar jag att gulan har blivit lite stel, men smaken är som baken :) 

Välldigt gott med rökt lax till....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar