Jag har ännu inte listat ut om det är; det franska utalet, vattenbadet, att det serveras i små ugnsäkra formar..... eller den gudomliga smaken av parmesan och ägg tillsammans.... men det är något som gör att äggcocotte känns så förgjordat lyxigt!
Godmorgon förresten :)
Jag har precis klargjort för mig själv att en dag som börjar med äggcocotte blir en bra dag!
Ingredienser 4 st.:
4 ägg
1 dl vispgrädde
finriven parmesan
smör
nymalen svartpeppar + salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra 4 st. små ugnsäkra formar, och knäck i ett ägg i var form. Fördela grädden i formarna, salta och peppra, och till sist, strö över osten. Mycket ost. Rör runt försiktigt med en sked, utan att förstöra äggulan.
Sen ska dem gräddas i ett vattenbad i ca. 15-20 minuter. (Ställ små-formarna i en stor form och häll på vatten så att det räcker upp till mitten av de små formarna). Meningen är att vitan ska stelna, men gulan ska förbli rinnig. Kör dem i ugnen tills dem blir perfekta efter din smak. Själv föredrar jag att gulan har blivit lite stel, men smaken är som baken :)
Välldigt gott med rökt lax till....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar